Tekstvak: Zonnepanelen#

Maatwerk of standaard pakket

Een standaard pakket zal u nooit een optimale oplossing bieden.

De gemiddelde grootte van een huishouden is 2,2 personen. Gemiddeld gebruikt een 3 persoons gezin 4120 kWh stroom per jaar. Een gemiddeld dak meet 100 m2, waarvan gemiddeld 50% geschikt is voor zonnepanelen. Gemiddeld schijnt de zon 1521 uur.

Op basis hiervan worden regelmatig standaard pakketten tussen de 3 en 18 panelen aangeboden, tegen een ogenschijnlijk lage prijs. Meestal blijkt dat de prijs uiteindelijk toch niet zo laag is, omdat de installatie er niet bij in zit, u zelf de kabels binnenshuis nog moet afwerken, de meterkast nog aangepast moet worden  en de panelen en omvormer een teleurstellend rendement hebben.

Natuurlijk zijn er genoeg positieve uitzonderingen waarbij een compleet pakket wordt geboden.

Maar bent u een gemiddeld gezin van 2,2 personen in een gemiddeld huis met een gemiddeld dak ? Ik wil wedden van niet. En als ik met iedereen wed, dan zal ik er gemiddeld veel winnen.

Uw energieverbruik is afhankelijk van uw gezinssamenstelling, of u vaak of weinig thuis bent, of u al of niet opgroeiende kinderen heeft etc. De mogelijkheden om dit zelf op te wekken zijn afhankelijk van de grootte en de orientatie van uw dak, uw aansluiting op het stroomnet, de bomen van de buren en uw eigen voorkeur en bestedingsruimte. Uw toekomstige energiebehoefte is afhankelijk van de plannen van de kinderen, of van uw eigen plannen.

Kortom:

Maatwerk

En maatwerk is niet duurder. 14 panelen zijn uiteindelijk goedkoper dan 12. Een duurdere omvormer met 2 of 3 MPP trackers is in de gevallen dat deze omvormer vereist is goedkoper dan een (in aanschaf) goedkopere omvormer. 265 Watt panelen zijn uiteindelijk goedkoper dan de in aanschaf goedkopere 235 Wp panelen.

En als we uiteindelijk op dezelfde grootte en inhoud komen als het standaard pakket, dan blijkt dat dit veelal net zo goedkoop is. Maar dan inclusief meterkast, installatie en kabelgoten

Meerwaarde adviesbureau

De combinatie van advieswerk en realisatie maakt dat onze adviezen op dit gebied vanuit de praktijk komen en onze realisaties gebaseerd zijn op een gedegen product- en marktkennis.

We beoordelen eventuele besparingsmogelijkheden op uw huidige verbruik, kijken naar de toekomst: wanneer gaan de kinderen het huis uit, gaat u elektrisch rijden of groeit uw bedrijf? We kijken naar technische mogelijkheden, naar de omgeving (de bomen van de buren groeien elk jaar) en houden rekening met uw wensen en voorkeur.

Financiering

Afgestemd op uw situatie geven we aan hoe maatregelen het best gefinancierd kunnen worden. Veel gemeenten bieden duurzaamheidsleningen aan, waarmee uw lening goedkoper is als uw maandelijkse besparing op stroomkosten.

BTW voordeel

Als particulier kunt u uw BTW op de aanschaf van uw panelen terugvragen. Wij leveren u hiervoor een beschrijving hoe u dit kunt (laten) regelen.

Maatwerk oplossingen voor particulieren

“Ik heb al meerdere trainingen op dit gebied gedaan en deze cursus geeft je écht  relevante informatie vanuit de praktijk.. zeer waardevol“

 

Tekstvak: Home
Tekstvak: Werkwijze
Tekstvak: Achtergrond
Tekstvak: Prijzen
Tekstvak: Partners/leveranciers 
Tekstvak: persberichten
Tekstvak: subsidies
Tekstvak: Cijfers en kengetallen
Tekstvak: rekenvoorbeelden
Tekstvak: Projecten

Producten en diensten

T: 0528-350490